În luna noiembrie 2019 Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Tg-Jiu a fost gazda primei întâlniri din cadrul proiectului Erasmus+ “TOGETHER FOR BETTER”, Acțiunea-Cheie 2-parteneriat strategic cu rezultate intelectuale pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar. Având ca obiectiv principal inovarea, proiectul a implicat parteneri din 5 țări: România (țară coordonatoare), Turcia, Portugalia, Macedonia și Polonia, perioada de desfășurare fiind 01.09.2019-31.08.2021.
Prima activitate transnațională din proiect s-a desfășurat la Târgu-Jiu, unde a avut loc întâlnirea delegațiilor celor cinci țări partenere, acestea fiind primite la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Tg-Jiu cu pâine și sare , potrivit tradiției românești, de directorul instituției, prof Nicu Baiu si de membrii echipei de proiect, prof. coordonator Vlădoiu Adela, prof. Sgondea Simona şi prof. Bogdan Roxana. Fiecare delegație a făcut o scurtă prezentare a țării, a regiunii și a instituției pe care o reprezintă, a prezentat pe scurt experiența în proiectele ERASMUS+, iar elevii cu cerințe educaționale speciale au fost apoi protagoniștii unui scurt spectacol, în care dansurile tradiționale și-au găsit locul lângă alte momente emoționante. Îndrumați de profesorii lor, elevii speciali au demonstrat că pot face lucruri minunate.
În cadrul primei întâlniri s-a discutat despre lista de activități ce urmează a fi desfășurate pe parcursul celor doi ani, s-a dezbătut bugetul proiectului, s-a insistat pe diseminarea activităților proiectului în comunitatea Etwinning, însă rezultatele preconizate se vor concentra asupra învățării aplicate, abordând transdisciplinaritatea, care exploatează ceea ce au învățat elevii prin curriculum-ul formal, dar care aduc elemente complementare, metodologii variate, specifice educației incluzive.
Printre activitățile proiectului s-au numărat și vizitarea autorităților, a ansamblului sculptural al lui Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, precum și o vizită culturală în orașul Orșova, unde au văzut Mănăstirea Sfânta Ana și s-au plimbat cu barca pe Dunăre. Folclorul gorjenesc a fost și el promovat în cadrul unei seri românești, care a împletit cântec, dans, obiceiuri, port popular și mâncăruri tradiționale.