În perioada 17-21 februarie 2020 s-a desfășurat prima mobilitate din cadrul Proiectului Erasmus+ ’’CATCH THE DATE’’, gazdă fiind Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Târgu-Jiu. La această întâlnire au participat câte 6 profesori din fiecare instituție parteneră.

Activitatea din România a fost gândită  sub forma unor workshop-uri de arte și științe. Primul dintre acestea a fost susținut de elevii Centrului  Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu. Ei au îmbinat arta și tehnologia în cadrul unui spectacol, care a pus în valoare tradiții populare românești, alături de dansurile moderne. Aplicarea educației STEAM în aceast caz a demonstrat că elevii cu nevoi speciale au reușit să-și depășească limitele fizice și psihice.

Un alt workshop a fost dedicat tehnologiei și mai exact roboticii. Acesta a fost susținut de doi membri ai echipei de robotică Technogods a Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu. Participanții au aflat lucruri deosebite, de la felul cum sunt construiți roboții până la ceea ce pot face aceștia în competiții.

Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu a găzduit următoarele două workshop-uri, unul dedicat artei, care a presupus demonstrații live de interpretare, folosind instrumente muzicale variate, iar cel de-al doilea, științei, și mai exact chimiei.

În cadrul discuțiilor, partenerii din proiect au avut ocazia să împărtășească, din propria experiență, metode eficiente folosite în activitățile STEAM, realizându-se astfel un schimb real de idei.

Întâlnirea din România, din cadrul proiectului Erasmus+ ”CATCH THE DATE’’, a însemnat descoperirea unor noi perspective, oportunități, lărgirea orizontului cultural, consolidarea și promovarea dimensiunii europene în școală.