În perioada 04-08 aprilie 2022 s-a desfășurat în Cehia ultima mobilitate din cadrul proiectului ERASMUS+ „CATCH THE DATE”, în cadrul căreia au participat 6 profesori din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu.

În prima zi de activități, partenerii au fost primiți de gazde la sediul școlii, unde au vizitat centrele educaționale școlare, Sala de clasă STEAM, au cunoscut elevii și profesorii. Fiecare partener și-a prezentat țara, instituția și activitatea. Au avut loc seminarii, discuții, prezentări și întâlnire cu coordonatorii proiectului. Prânzul a fost servit la școală și a fost pregătit de elevi.

A doua zi  a fost dedicată vizitării Centrului Științific Techmania, o parte a complexului  aflându-se în fosta hală industrială din incinta fabricii Pilsen Škoda Works. În acel loc participanții au descoperit că fizica poate fi distractivă, au văzut spectacole științifice, jocuri de inteligență, demonstrații de experimente, expoziții clasice și interactive, ateliere de lucru.

Totodată au vizitat și Planetariul Pilsen, care datorită celor mai avansate și recente tehnologii 3D, este unul dintre cele mai bune din Europa, unde au putut descoperi povestea Pământului de la începuturile sale, au vizitat expoziția interactivă Space, Acolo, folosind giroscopul, cu toții au putut experimenta pe propria piele senzația de supraîncărcare, atunci când pornește o rachetă spațială, sau au aflat că manipularea cu brațul robotic nu este deloc ușoară. Seara a avut loc un tur al orașului Pilsen, cu un ghid turistic.

A treia zi a început cu vizita la DEPO2015, care este un rezultat durabil al proiectului Pilsen – Capitală Europeană a Culturii 2015. În fostul depou de autobuze au participanții proiectului au putut vedea expoziții interactive, ateliere de artă, un traseu al patrimoniului industrial, un spațiu pentru rezidențe artistice, o sală pentru concerte, conferințe și spectacole de teatru, o cafenea și o grădină comunitară. Ziua de activități s-a încheiat cu turul fabricii de bere Pilsen.

În dimineața următoare toti participanții au plecat cu trenul spre Praga, unde a fost vizitată compania STEAM Academy, apoi s-a făcut turul orașului, numit și „Orașul celor o sută de clopotnițe” sau „Orașul de aur”. Din 1992, centrul istoric al Pragăi a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial. Întoarcerea spre Pilsen s-a făcut tot cu trenul.

În ultima zi de activități, gazdele au organizat ceremonia de înmânare a certificatelor de participare, au fost schimbate impresii referitoare la rezultatele obținute pe durata mobilității, s-au prezentat proiectele finale  și s-a încheiat cu o excursie la castelul Kozel, un castel de vânătoare din Stil clasic, aproape de orașul Pilsen.