În perioada, 03-07 februarie 2020, șase elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă din Târgu-Jiu, însoțiți de două cadre didactice, au participat la o mobilitate în Scopje, Macedonia. Aceasta a reprezentat a doua activitate din cadrul proiectului-“TOGETHER FOR BETTER”, un proiect educational ERASMUS+ Acțiunea-Cheie 2- parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar.

Alături de elevii școlilor partenere din  Turcia, Portugalia, Macedonia și Polonia, elevii au participat la activități inedite care au avut drept scop principal promovarea incluziunii sociale. Acestea au fost foarte variate, mergând de la prezentări multimedia pentru fiecare instituție parteneră, prezentări PECHA KUCHA a țărilor și orașelor, până la activități artistice cu teme atractive (“A fi un supererou”, “A trece granița”, “A face diferența”) și jocuri de conștientizare a limitelor impuse de  anumite dizabilități fizice.

Participând la acest schimb intercultural de bune practice, elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu au trait experiențe noi, au socializat, au legat prietenii depășind barierele lingvistice și s-au întors cu mai multă încredere în forțele proprii.