In perioada 21-25.03.2022, doamnele profesor Alina Iriza și Valentina Oprișor au participat, alături de 6 elevi din cadrul CSEI Târgu Jiu, la activitățile proiectului Erasmus+ „Catch the date”, desfășurat in Kragujevac, Serbia, alături de parteneri din Turcia, Lituania și  Cehia.

Prima zi de activități a debutat cu întâlnirea la școală cu profesorii și elevii școlii gazdă din Kragujevac. Discursul de deschidere a fost susținut de Siniša Kojić, directorul Școlii Vocaționale. Fiecare școală parteneră și-a prezentat școala, orașul și țara. După turul școlii s-au desfășurat activități pentru elevi cu tema ,,Identity, culture and heritage” (identitate, cultură și moștenire).

A doua zi, elevii și profesorii au vizitat reședința lui Milos, Biserica Veche și muzeul Topolivnica din Kragujevac. Au avut o întâlnire de coordonare la școală cu ceilalți profesori, la care s-a discutat despre activitățile ce vor fi desfășurate în continuare în acest proiect și despre sarcinile fiecărui partener. Elevii au desfășurat activități la școală, timp în care profesorii au fost în vizită la o vinărie locală.

În ziua următoare, directorul școlii a susținut un discurs de deschidere a activității STEAM fair. Au fost invitați oaspeți de seamă precum: Boris Kovačević (Viceprimar pentru Cooperare Internațională), Dušan Aleksić (membru al Consiliului Local pentru Educație), Goran Joksimović (șef al Administrației Școlii din Kragujevac).

A fost realizată o expoziție cu munca elevilor. A fost invitată televiziunea locală și au fost luate interviuri reprezentanților fiecărei țări partenere despre acest proiect.

A patra zi, partenerii gazdă au organizat o vizită în capitala Serbiei, Belgrad. Vizita culturală a început cu o oprire la Camera de Comerț din Belgrad, unde s-a explicat care este implicarea acestei instituții în educația elevilor, ce urmează cursuri la școlile vocaționale. Elevii a făcut o plimbare într-un parc din apropiere. După prânz au vizitat Cetatea Belgradului, orașul vechi, precum și alte obiective turistice din Belgrad.

În ultima zi a mobilității, partenerii au avut o întâlnire cu Municipalitatea din Kragujevac, unde s-au purtat discuții despre topicul și activitățile desfășurate în acest proiect.

Au continuat cu o vizită la o companie locală din Kragujevac – Compania Milanovic, implicată în educația elevilor din școlile vocaționale. Aici au vizitat fabrica unde se produc trenuri.Țara gazdă a organizat o masă tradițională pentru prânz în Ethno Village Lužnice.

Seara a culminat la școală cu dansuri tradiționale din Serbia și cu înmânarea diplomelor de participare pentru elevi și profesori.