Marți,  28 mai 2024,  s-a desfășurat minunatul Proiect “Călători în trenul bucuriei”, proiect finanțat de PEPCO România, în cadrul programului PEPCOlandia, implementat la nivel local de Organizația Umanitară CONCORDIA.
A fost un proiect încărcat de emoții și trăiri sufletești puternice, începând cu peronul gării și terminând cu momentul despățirii de locul în care au petrecut o zi de neuitat. Pentru o mare parte dintre cei 141 de elevi cu dizabilități din cadrul Centrului Școlar pe,ntru Educație Incluzivă Târgu-Jiu, care au participat la excursie, călătoria cu trenul a devenit un vis împlinit. Pe tot parcursul drumului au privit fascinați peisajul Defileului Văii Jiului, ce se desfășura sub ochii lor, trăind totodată minunata experiența a trecerii trenului prin tunel.
După tumultul de emoții trăite prin prisma primei călătorii cu trenul, elevii au pășit fericiți pe peronul gării din Petroșani. Cu pași mici și cu sclipiri în priviri au mers spre minunata locație a https://www.complexkeops.ro/club-echitatie/ unde au fost întâmpinați cu sufletul deschis de către personal.
Întâlnirea copiilor cu caii le-a produs o bucurie de nedescris, fiind fascinați de frumusețea, blândețea și măreția lor. Și-au învins teama și au urcat încrezători în șa, stabilind legături emoționale profunde, s-au plimbat cu trăsura, bucurându-se de frumusețea peisajului, interacționând cu fiecare căluț.
În același timp s-au bucurat și de interacțiunea cu celelalte animale aflate la fermă, căprioare, măgăruși, iepurași, păsări, pești. Au hrănit cu iarbă căprioarele, au mângâiat măgărușii, au admirat multitudinea de specii de pești din acvarii și bazine, s-au împrietenit cu câinele fermei, Becky și cu papagalul Pako.
Locul de joacă, cu tobogane gonflabile și Park Aventura, le-au oferit copiilor alte momente de relaxare și de socializare într-un mediu nonformal.
Prin toate momentele trăite în această excursie, copiii au trăit o experiență memorabilă, plină de emoție, ajutându-i să-și dezvolte încrederea și curajul, să devină conștienți de propriile trăiri, au învățat să fie atenți la mesajele nonverbale transmise de cai, au învățat să aibă răbdare, să-și îmbunătățească astfel capacitatea de cooperare.
Proiectul ”Călători în trenul bucuriei!” a venit ca o rază de lumină în viața elevilor noștri, oferindu-le posibilitatea de a se simți liberi să viseze, să exploreze, această excursie fiind o călătorie emoționantă de autodescoperire, de vindecare și de transformare, care, sperăm noi, va lăsa amprente adânci în inimile lor.
Această bucurie a fost posibilă datorită finanțării oferite de PEPCO România, alături de Asociația Umanitară Iunona, asociația cadrelor didactice din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu.https://www.facebook.com/pepco.romania https://www.facebook.com/OrganizatiaUmanitaraConcordia #pepcoromania, #concordia, #pepcolandia, #pepcolandiaromania Keops Horses

https://www.facebook.com/share/p/H1zhdxfgK1GafsSA/